ANASAYFA        Hesap Makinesi    Birim Çevirileri      Birim Fiyat Kitapları     Tablolar    Formüller     Veritabanı     Kanun ve Yönetmelikler     Özgeçmiş  
 ANASAYFA
 İnşaat Sözlüğü
 İnşaat Makaleleri
 Yapı İnşaat Haberleri
 İnşaat Kariyer
 Resim Galerisi
 İnşaat Forumu

Kullanıcı Girişi
 Sitede 103 ziyaretci var

Giriş Sayfası Yap





  
Makaleler

İŞ BULMANIN PÜF NOKTALARI

İş görüşmesine kesinlikle geç kalınmaması, konuşurken yere ve tavana bakılmaması, bakımsız ya da aşırı süslü olunmaması, bacak bacak üstüne atılmaması ve kolları kavuşturup büzülerek oturulmaması öneriliyor.

Sivas İş-Kur Müdürlüğü, eğitim seminerleri düzenleyerek, iş bulmayı ve işverenin dikkat ettiği ayrıntıları en ince noktalarına kadar anlatıyor.

İş-Kur İl Müdürü Yüksel Altun, işverenle yapılan ilk görüşmenin, işe alınmayı belirleyen en önemli süreç olduğunu kaydetti. Bu nedenle müdürlüklerinde düzenledikleri eğitim seminerleriyle, iş arayan kişilerde bulunan nitelikleri ön plana çıkarmaya çalıştıklarınıifade eden Altun, iş görüşmelerinin beceri gerektirdiğini, olumlu sonuç alınmasında bu becerilerin son derece önemli olduğunu söyledi.

Kurumlarının ihtiyaç duyulan her alanda danışmanlık görevi üstlendiğini belirten Altun, şunları kaydetti:

“İş arayanlara yönelik, ‘İşe girme yöntemleri’, ‘Nelere dikkat edilir?’, ‘Etkili özgeçmiş nasıl yazılır?’, ‘İlk görüşmede dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?’ gibi konularda ücretsiz olarak eğitim seminerleri düzenliyoruz. İş arayan herkes, mesleği, vasfı ne olursa olsun her ayın sonlarına doğru müdürlüğümüzdeki toplantıya katılıp, bizden bilgi alabiliyorlar. Amacımız iş arayanlarda bulunan nitelikleri ön plana çıkarmak, etkili görüşme yaparak, işverenden anlaşma sağlayıp iş kazandırmaktır. Bu konu genelde kişilerin çok iyi vasfa sahip olmalarına rağmen eksik kalmış bir bölümüdür. Hedefimiz hem işverene, hem de iş arayanlara yardımcı olmaktır.”

Müdürlüklerinin başlatacağı yeni bir çalışmayla terhis olacak askerlere de bu konuda eğitim vereceklerini belirten Altun, ilk eğitim seminerinin 16 Ekim’de,  5. Piyade Er Eğitim Tugay Komutanlığı’nda gerçekleştirileceğini söyledi.

İŞ BULMANIN PÜF NOKTALARI

Eğitim seminerlerinde katılımcılara iş arama sırasında önemli noktalar konusunda bilgiler verdiklerini anlatan Altun, iş görüşmesinegidili......

>> Makaleninin tamamını görebilmek için üye olmalısınız.

    


Eklenme Tarihi : 24 Ekim 2005
Yazar : www.ntvmsnbc.com
Makale Okunma Sayısı: 22829


Makale Konuları
  • Makale Anasayfa
  •  
    Ahşap Yapılar(21) 
    Betonarme(24) 
    Bilgisayar Programları(1) 
    Çelik Yapılar(13) 
    Deprem(25) 
    Diğer(17) 
    Finansal Yönetim(19) 
    Mimari(11) 
    Müh.jeolojisi(7) 
    Pratik Bilgiler(50) 
    Su Kay./yap.(20) 
    Şantiye Yönetimi(9) 
    Topoğrafya(1) 
    Ulaştırma(13) 
    Yapı Elemanları(7) 
    Yapı Fiziği(29) 
    Yapı İşletmesi(21) 
    Yapı Makinaları(2) 
    Yapı Malzemesi(33) 
    Yapı Statiği(2) 
    Zemin Mekaniği(12) 

    BİLGİ
     Toplam Makale Sayısı:337
    Sayfa 0.0276 sn.'de yüklendi...


    SPONSOR FİRMALAR :    Firma Rehberi - İnşaat Firmaları - Alışveriş -