ANASAYFA        Hesap Makinesi    Birim Çevirileri      Birim Fiyat Kitapları     Tablolar    Formüller     Veritabanı     Kanun ve Yönetmelikler     Özgeçmiş  
 ANASAYFA
 İnşaat Sözlüğü
 İnşaat Makaleleri
 Yapı İnşaat Haberleri
 İnşaat Kariyer
 Resim Galerisi
 İnşaat Forumu

Kullanıcı Girişi
 Sitede 110 ziyaretci var

Giriş Sayfası Yap





  
Makaleler

BARAJLAR VE HİDROELEKTRİK SANTRALLERİN HARİTA ÇALIŞMALARI

Her yıl Aralık ayı içerisinde gerçekleştirilen ve yılı içinde bir sonraki yıl için onaya sunulan çalışma programı; Proje Daire Başkanı'nın o günkü konjektür doğrultusunda Genel Müdürlüğün sözlü onayı ile tespit edilecek işler çerçevesinde - büro ve arazi çalışmalarını gösterecek şekilde - yapılması gerekenler aylar bazında öncelik sırasına göre tespit edilir. Bu yapılırken diğer şubeler ve öncelikler göz önünde tutulur.

Çalışma koşulları göz önüne alınarak, işin büyüklüğüne göre hangi aylarda ne kadar süre ile arazi çalışmasının ve devamında büro çalışmasının gerekeceği, gerekçeli olarak ilgili tabloda; üst kısmı arazi çalışmalarını, alt kısmı büro çalışmalarını gösterecek şekilde işaretlenip gerekli notlar da ilişkilendirilerek program oluşturulur.

Tüm daire başkanlıklarında gerçekleştirilen aynı işlem birleştirilerek Onaya sunulur.

Daha sonra Şube Müdürlüğü içindeki iş bölümü ile, yıllık izinler de dikkate alınarak, uygun personelin bir araya getirilmesi ile oluşturulan ekiplerle, genelde bahar ve yaz aylarını kapsayacak olan çalışmalar için, gerekli hazırlıklara başlanır.

Ekip personelinin teknik bilgiler dışında özellikle bilmesi ve uyması gereken talimatlar; Arazi Çalışmaları Talimatı, Motorlu Taşıtların Kullanımı Talimatı, Harcırah ve Mutemet Avansları Talimatı ve İş Kanunu maddeleridir.

1/5000 ÖLÇEKLİ STANDART TOPOĞRAFİK (ST) HARİTALARIN YAPILMASI:

1/5000 Ölçekli Standart Topoğrafik Harita Yapımı iki şekilde gerçekleştirilmektedir. Birincisi; hiçbir işe karışmaksızın nirengi, uçuş, ve kıymetlendirme çalışmalarının tamamının Harita Genel Komutanlığı(HGK)'nca yapılarak gerçekleştirilmesidir.

İkinci yöntem ise; nirengi ve arazi işleri ile bağlantılı olarak, blok veya nokta dengelemesi metodu ile tüm nirengilerin kot ve koordinatların hesaplanması ve standartlara uygun olarak abrislerinin düzenlenmesinin idaremizce gerçekleştirilmesi, uçuş ve kıymetlendirme çalışmalarının ise HGK' nca gerçekleşt......

>> Makaleninin tamamını görebilmek için üye olmalısınız.


    


Eklenme Tarihi : 4 Aralık 2005
Yazar : Elektrik İşleri Etüt İdaresi Genel Müdürlüğü
Makale Okunma Sayısı: 4604


Makale Konuları
  • Makale Anasayfa
  •  
    Ahşap Yapılar(21) 
    Betonarme(24) 
    Bilgisayar Programları(1) 
    Çelik Yapılar(13) 
    Deprem(25) 
    Diğer(17) 
    Finansal Yönetim(19) 
    Mimari(11) 
    Müh.jeolojisi(7) 
    Pratik Bilgiler(50) 
    Su Kay./yap.(20) 
    Şantiye Yönetimi(9) 
    Topoğrafya(1) 
    Ulaştırma(13) 
    Yapı Elemanları(7) 
    Yapı Fiziği(29) 
    Yapı İşletmesi(21) 
    Yapı Makinaları(2) 
    Yapı Malzemesi(33) 
    Yapı Statiği(2) 
    Zemin Mekaniği(12) 

    BİLGİ
     Toplam Makale Sayısı:337
    Sayfa 0.1482 sn.'de yüklendi...


    SPONSOR FİRMALAR :    Firma Rehberi - İnşaat Firmaları - Alışveriş -