ANASAYFA        Hesap Makinesi    Birim Çevirileri      Birim Fiyat Kitapları     Tablolar    Formüller     Veritabanı     Kanun ve Yönetmelikler     Özgeçmiş  
 ANASAYFA
 İnşaat Sözlüğü
 İnşaat Makaleleri
 Yapı İnşaat Haberleri
 İnşaat Kariyer
 Resim Galerisi
 İnşaat Forumu

Kullanıcı Girişi
 Sitede 106 ziyaretci var

Giriş Sayfası Yap





  
Makaleler

EĞİK YÜZEYLİ BETONLARA FARKLI KÜR METOTLARININ ETKİSİ

ÖZET

Bu çalışmada, eğik yüzeyli beton özelliklerine farklı kür metotlarının etkisi araştırılmıştır. Beton karışım hesabı, TS 802'ye göre yapılmış ve 15x15x15 cm' lik beton numuneleri üretilmiştir. Üretilen betonlara, laboratuvar , doğal açık havada ilk üç gün plastik örtü altı ve doğal açık hava ortamında ilk üç gün su püskürtme olmak üzere üç farklı kür uygulanmıştır. Beton numuneleri üzerinde 28 günlük basınç dayanımı, donma-çözülme ve permeabilite deneyleri yapılmıştır. Sertleşmiş beton özelliklerine bağlı olarak, katkı oranı % 2.00 ve uygulanabilirlik yönünden plastik örtü altı kürü en uygun olarak belirlenmiştir. Anahtar kelimeler: Beton, akışkanlaştıncı, kür.

ABSTRACT

Effect of Different Curing Conditions on The Side Slope Concrete Properties

In this study, the effect of on the side slope concrete properties different curing methods was investigated. Turkish Standards (TS) 802 was applied to the concrete mix design. Concrete test specimens of 15 x 15x 15 cm were produced. These specimens were exposed in laboratory conditions, under a plastic cover for 3 days in field condition and the water-spray for 3 days in field condition. Concrete specimens were then subjected to compressive test for 28 days, freezing-thawing tests and permeability tests. The most ideal admixture ratio was found to be 2.00 % and under a plastic cover in field condition with respect to the hardened concrete properties. Keywords: Concrete, Plasticizer agent, Curing.

1. GİRİŞ

Eğik yüzeyli olarak inşa edilen betonlar, genellikle beton istinat duvarı, kiremit altı çatı betonu ve sulama kanalı beton kaplamalarıdır. Bu betonların korunmasında su püskürtme metodu uygulanmakta ve su kısa sürede akışa geçmektedir. Bu nedenle betonlar yeteri derecede kür edilemediğinden beklenmedik olumsuzluklar ortaya çıkmaktadır. Eğik yüzeyli betonlar arasında en çok sorun, sulama kanalı betonlarında görülmektedir.

Sulama kanall......

>> Makaleninin tamamını görebilmek için üye olmalısınız.


    


Eklenme Tarihi : 18 Ekim 2005
Yazar : Osman ŞİMŞEK, Gazi Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Yapı Eğitimi Bölümü
Makale Okunma Sayısı: 6528


Makale Konuları
  • Makale Anasayfa
  •  
    Ahşap Yapılar(21) 
    Betonarme(24) 
    Bilgisayar Programları(1) 
    Çelik Yapılar(13) 
    Deprem(25) 
    Diğer(17) 
    Finansal Yönetim(19) 
    Mimari(11) 
    Müh.jeolojisi(7) 
    Pratik Bilgiler(50) 
    Su Kay./yap.(20) 
    Şantiye Yönetimi(9) 
    Topoğrafya(1) 
    Ulaştırma(13) 
    Yapı Elemanları(7) 
    Yapı Fiziği(29) 
    Yapı İşletmesi(21) 
    Yapı Makinaları(2) 
    Yapı Malzemesi(33) 
    Yapı Statiği(2) 
    Zemin Mekaniği(12) 

    BİLGİ
     Toplam Makale Sayısı:337
    Sayfa 0.0202 sn.'de yüklendi...


    SPONSOR FİRMALAR :    Firma Rehberi - İnşaat Firmaları - Alışveriş -