ANASAYFA        Hesap Makinesi    Birim Çevirileri      Birim Fiyat Kitapları     Tablolar    Formüller     Veritabanı     Kanun ve Yönetmelikler     Özgeçmiş  
 ANASAYFA
 İnşaat Sözlüğü
 İnşaat Makaleleri
 Yapı İnşaat Haberleri
 İnşaat Kariyer
 Resim Galerisi
 İnşaat Forumu

Kullanıcı Girişi
 Sitede 102 ziyaretci var

Giriş Sayfası Yap





  
İnşaat Mühendisliği Terimleri


Aranan Terim :



Türkçe Açıklama


Mantolama

: Dıştan ısı yalıtımı uygulamasına verilin isim. Binaların duvar, kolon, kiriş mantolama ve tavan yüzeylerinde dışarıdan, sonradan yapıştırılarak yeşil defter ve dübellenerek akrilik reçine katkılı, çimento bazlı hazır sıvalar uygulanarak kullanılmaktadır. radye temel


İngilizce Açıklama


Exterior Thermal Sheathing

: A common way to increase the insulating value of a stud wall is to use external thermal sheathing. The structural sheathing is replaced with rigid or semi-rigid insulation panels. The panels can be nailed to the stud wall using special nails with large plastic washers. The maximum thickness of exterior insulation is limited by its ability to be properly fastened and the ability to fasten strapping or siding to the stud frame. If large nails are used the siding may split and if the insulation is over-nailed, the insulation may compress. This compressed insulation can expand with time causing the nails to pull through the siding. When exterior thermal sheathing is used, diagonal bracing must be installed in the wall to add the rigidity usually provided by plywood or OSB sheathing.

Mantolama Resimleri



Mantolama - Exterior Thermal Sheathing



Ekleyen : Serki
İncelenme Sayısı : 36239

İlgili Birim Fiyat Pozları


Poz No Kısa Açıklama Bulunduğu Kitap 2007 Fiyatı
Toplam Birim Fiyat Poz Sayısı : (0)
mantolama,

Serki.com inşaat sözlüğü bölümünde yapacağınız tüm aramalardan ücretsiz ve sınırsız olarak faydalanabilirsiniz. Ancak her kelime araması en az 3 harf ve en fazla 10 sonuç olarak bilgi hırsızlığına karşı sınırlandırılmıştır ve veritabanı online cümle çeviri olarak değil sadece terim çevirileri için kullanılmaktadır, lütfen bu nedenle aramalarınızı cümle çevirisi değil kelime çevirisi olarak düşünerek yapınız. Bunun haricinde her terim için ingilizce-türkçe çeviri, terim açıklamaları, resimler tamamen ücretsiz olarak hizmetinize sunulmaktadır. Online sözlük uygulamasında veritabanına eklenen her gün yeni terimler eklendiğinden dolayı bulamadığınız terimler için birkaç gün sonra aramanızı tekrarlayabilir ya da başka kaynaklar ile bulduğunuz terimleri sözlüğe ekleyerek ücretsiz bu projeye katkıda bulunabilirsiniz. Unutmayın ki bilgi paylaşıldıkça büyür. Aradığınız terimleri bulmak istiyorsanız, lütfen veritabanına katkıda bulununuz.

Şu anda Online Sözlüğümüzde ingilizce, türkçe terim anlamı ve açıklamaları ile ilgili resimler bulunmaktadır. En kısa zamanda almanca, arapça, rusça ve fransızca terim çevirileri de sitemize eklenecektir.
Sayfa 0.0100 sn.'de yüklendi...


SPONSOR FİRMALAR :    Firma Rehberi - İnşaat Firmaları - Alışveriş -