ANASAYFA        Hesap Makinesi    Birim Çevirileri      Birim Fiyat Kitapları     Tablolar    Formüller     Veritabanı     Kanun ve Yönetmelikler     Özgeçmiş  
 ANASAYFA
 İnşaat Sözlüğü
 İnşaat Makaleleri
 Yapı İnşaat Haberleri
 İnşaat Kariyer
 Resim Galerisi
 İnşaat Forumu

Kullanıcı Girişi
 Sitede 107 ziyaretci var

Giriş Sayfası Yap





  
Makaleler

İDEAL EV

Uzmanlara göre 4 kişilik bir ailenin yaşayabileceği ideal bir ev en az 85 metrekare olmalı. Çocuklu aileler, bireyselliğin ön plan çıktığı günümüzde en az bir çocuk odası olan evleri tercih etmeli

Salon gibi gündüz kullanılan mekanlar ise mutlaka güneye bakmalı.

Konut ihtiyacının, bölgelerin yerel özelliklerine, sosyo-ekonomik koşullara, alışkanlıklara ve ihtiyaçlara göre değişiklik gösterdiği bir gerçek. Ancak barınmanın gelir düzeyimize göre oldukça pahalı olduğu ülkemizde pek çok aile ihtiyaçlarını asgari oranda karşılayabilecek evlere yöneliyor. Peki 'ideal ev' nasıl olmalı? Bu hafta konunun uzmanlarına 4 kişilik bir ailenin yaşayabileceği evin özelliklerini sorduk .

Başını sokacak bir ev sahibi olmak pek çoğumuzun en büyük hayali. Bu amaçla yola çıkarken genellikle en büyük kriterimiz evin fiyatı oluyor. Çünkü pek çok kişi alacağı evi bir yatırım aracı olarak görüyor. Hatta alacağı evle birlikte bir sosyal statü edinmek, hayat standardını artırmak amacında olanların sayısı da bir hayli fazla. Ancak bir ev satın alırken asıl amacın barınma olduğunu da unutmamak gerekiyor. 

Uzmanlar özellikle kısıtlı bütçelerle ev alanları, alınacak evin asgari ihtiyaçları karşılayıp karşılamadığını iyi değerlendirmeleri konusunda uyarıyor. Peki asgari ihtiyaçları karşılayacak 'ideal ev" nasıl olmalı? Mimar Doğan Tekeli, Emlak Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Genel Müdürü Feyzullah Yetgin, Soyak Toplu Konut Genel Müdürü Emre Çamlıbel, Emay İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Çağlar ve Tüketici Bilincini Geliştirme Derneği Başkanı Fuat Engin, Türkiye şartlarında 2 çocuklu, 4 kişilik bir ailenin yaşayacağı ideal bir evin tanımını yaptılar.

Sosyal ve ekonomik şartlar göz önüne alındığında Türkiye şartlarında 2 çocuklu, 4 kişilik bir ailenin yaşayacağı ideal bir ev maksimum ve minimum kaç metrekare olmalıdır?

Emre Çamlıbel - Ortalama gelir seviyesindeki iki çocuklu aileler genel olarak 84-104 met......

>> Makaleninin tamamını görebilmek için üye olmalısınız.


    


Eklenme Tarihi : 3 Nisan 2006
Yazar : milliyet - Esra Özsümer
Makale Okunma Sayısı: 23537


Makale Konuları
  • Makale Anasayfa
  •  
    Ahşap Yapılar(21) 
    Betonarme(24) 
    Bilgisayar Programları(1) 
    Çelik Yapılar(13) 
    Deprem(25) 
    Diğer(17) 
    Finansal Yönetim(19) 
    Mimari(11) 
    Müh.jeolojisi(7) 
    Pratik Bilgiler(50) 
    Su Kay./yap.(20) 
    Şantiye Yönetimi(9) 
    Topoğrafya(1) 
    Ulaştırma(13) 
    Yapı Elemanları(7) 
    Yapı Fiziği(29) 
    Yapı İşletmesi(21) 
    Yapı Makinaları(2) 
    Yapı Malzemesi(33) 
    Yapı Statiği(2) 
    Zemin Mekaniği(12) 

    BİLGİ
     Toplam Makale Sayısı:337
    Sayfa 0.0206 sn.'de yüklendi...


    SPONSOR FİRMALAR :    Firma Rehberi - İnşaat Firmaları - Alışveriş -