ANASAYFA        Hesap Makinesi    Birim Çevirileri      Birim Fiyat Kitapları     Tablolar    Formüller     Veritabanı     Kanun ve Yönetmelikler     Özgeçmiş  
 ANASAYFA
 İnşaat Sözlüğü
 İnşaat Makaleleri
 Yapı İnşaat Haberleri
 İnşaat Kariyer
 Resim Galerisi
 İnşaat Forumu

Kullanıcı Girişi
 Sitede 113 ziyaretci var

Giriş Sayfası Yap





  
Makaleler

PERDE ÖLÇÜSÜ NASIL ALINIR

Perde Ölçülendirmeleri ve Hesaplamaları

1 - Tavandan Ölçümlendirme

Briz perde dışında tüm perde seçeneklerinde alınan ölçümlendirme şeklidir. Kumaş yada tül perde ölçüleri korniş tirajlı ray alüminyum ray gibi perde taşıyıcı sistemler yardımı ile tavana monte edilirler. Bu yüzden öncelikle perde taşıyıcı sistemlerin ölçümlendirilmesinin nasıl yapılacağını anlatmamız gerekir.

Perde Taşıyıcı Sistemler : Tül, kumaş, katlamalı, güneşlik gibi perdeleri tavanda taşımaya ve çalıştırmaya yarayan mekanizmalı yada manuel sistemlerdir. Perde taşıyıcı sistem seçenekleri aşağıdaki gibidir.
Korniş : Tekli, ikili ve üçlü seçenekleri bulunan perdelerin sağa veya sola hareket etmesini sağlayan, alüminyum yada pvc den yapılmış perde taşıyıcı raylardır.
Tirajlı Ray : Sadece teklileri bulunur. Alüminyum perde taşıyıcı rayın ip kontrol sistemli olanıdır. İp kontrolü sayesinde perdenizi isteğe bağlı olarak sağa sola veya ortadan açılır olarak çalıştırabilirsiniz.
Katlamalı Perde Mekanizması : Katlamalı perdeleri aşağıya ve yukarıya doğru açılıp kapanmasını zincir, ipler ve dişli yardımı ile sağlayan perde taşıyıcı sistemdir.
Panel Perde Mekanizması : Ortalama 60 cm genişliğinde hareketli panellerden oluşan, ip kontrolü sayesinde tercihe bağlı olarak panellerin sağa sola ve ortadan açılmasını sağlayan perde taşıyıcı sistemdir. Paneller kendi eksenleri etrafında dönmezler. Sadece geniş ve yere kadar olan cam cephelerde tercih edilmelidir.

Korniş Ölçüsü Nasıl Alınır?

Her ölçüde olduğu gibi öncelikle tavana bakılmalı ve perdelik olup olmadığı tespit edilmelidir. (perdelik ; Alçı, strafor, poliüretan ve ahşap gibi malzemelerden üretilmiş olup perde taşıyıcı sistemleri veya rayları gizlemeye yarayan tavanda pencere genişliğinde yada duvardan duvara yapılmış uygulamadır.) Perdelik var ise korniş ölçüsü perdelik ölçüleri baz alınarak aynı genişliklerde alınmalıdır. Eğer p......

>> Makaleninin tamamını görebilmek için üye olmalısınız.

    


Eklenme Tarihi : 18 Ekim 2005
Yazar : www.mps.com.tr
Makale Okunma Sayısı: 10892


Makale Konuları
  • Makale Anasayfa
  •  
    Ahşap Yapılar(21) 
    Betonarme(24) 
    Bilgisayar Programları(1) 
    Çelik Yapılar(13) 
    Deprem(25) 
    Diğer(17) 
    Finansal Yönetim(19) 
    Mimari(11) 
    Müh.jeolojisi(7) 
    Pratik Bilgiler(50) 
    Su Kay./yap.(20) 
    Şantiye Yönetimi(9) 
    Topoğrafya(1) 
    Ulaştırma(13) 
    Yapı Elemanları(7) 
    Yapı Fiziği(29) 
    Yapı İşletmesi(21) 
    Yapı Makinaları(2) 
    Yapı Malzemesi(33) 
    Yapı Statiği(2) 
    Zemin Mekaniği(12) 

    BİLGİ
     Toplam Makale Sayısı:337
    Sayfa 0.0162 sn.'de yüklendi...


    SPONSOR FİRMALAR :    Firma Rehberi - İnşaat Firmaları - Alışveriş -