ANASAYFA        Hesap Makinesi    Birim Çevirileri      Birim Fiyat Kitapları     Tablolar    Formüller     Veritabanı     Kanun ve Yönetmelikler     Özgeçmiş  
 ANASAYFA
 İnşaat Sözlüğü
 İnşaat Makaleleri
 Yapı İnşaat Haberleri
 İnşaat Kariyer
 Resim Galerisi
 İnşaat Forumu

Kullanıcı Girişi
 Sitede 111 ziyaretci var

Giriş Sayfası Yap





  
Makaleler

YAZLIĞINIZI YAZA HAZIRLARKEN NELERE DİKKAT ETMELİ

Sıcak havalar yavaş yavaş kendini göstermeye başladığında, herkes kısıtlı olan tatil zamanını en iyi şekilde değerlendirmek için planlar yapar. Siz de tatili yazlık evinizde geçirmek istiyorsanız, bavulunuzu alıp onca yolu kat ettikten sonra kötü sürprizlerle karşılaşmamak için şimdiden bakım ve onarım çalışmalarına başlayın.

Yazlığınızın ne derece bakıma ihtiyacı olduğunu belirleyin ve öncelikli olarak yapılması gereken işlerin bir listesini çıkarın. Devamlı oturulan evin yakınında olan ve hafta sonları da kullanılan ikinci konutlar, kış mevsimi boyunca kapalı ve bakımsız kalanlara oranla daha az onarım gerektirecektir.

Yazlığınız bir site içerisindeyse işiniz daha da kolaylaşıyor. Bazı sitelerde evlerin bakım ve onarımı site yönetimi tarafından yaptırılıyor. Böylece konutunuz siz oraya gitmeden yaza hazırlanıyor. Eviniz site içinde değilse ve sizin yapamayacağınız büyük tamiratlar söz konusuysa, iyi bir ustayla anlaşarak gerekli onarımları yaptırmanız mümkün. Küçük onarımları kendiniz de yapabilirsiniz. Üleride daha büyük sorunlara yol açacağı düşünülürse küçük onarımları ertelememekte yarar var.

Önce duvarlar
Yazlığınızın bakımına duvarlardan başlamanız uygun olacaktır. Kış boyunca rutubetten çatlamış ve kabarmış iç ve dış cephenin badana yapılması gerekir. Duvarlar kağıt kaplıysa sökmeden üzerine tekrar kağıt yapıştırabilirsiniz.

Çatıyı gözden geçirin
Kış mevsimi boyunca çatıdaki kiremitler, rüzgarın ve yağışlı havanın etkisiyle uçmuş ya da kırılmış olabilir. Bunların tek tek tespit edilerek yenilenmesi gerekir. Çatının izolasyonu dayanıklı çatı kaplama malzemeleri ile yapıldığında uzun süre bakım gerektirmeyecektir.

Kapı ve pencere doğramaları
Kapı ve pencere doğramalarınız ahşap ise kış mevsimi boyunca rutubet ya da yağmurun etkisiyle şişmiş olabilir. Böyle bir durumda her birin......

>> Makaleninin tamamını görebilmek için üye olmalısınız.


    


Eklenme Tarihi : 20 Ağustos 2005
Yazar : Adres Dergisi
Makale Okunma Sayısı: 5585


Makale Konuları
  • Makale Anasayfa
  •  
    Ahşap Yapılar(21) 
    Betonarme(24) 
    Bilgisayar Programları(1) 
    Çelik Yapılar(13) 
    Deprem(25) 
    Diğer(17) 
    Finansal Yönetim(19) 
    Mimari(11) 
    Müh.jeolojisi(7) 
    Pratik Bilgiler(50) 
    Su Kay./yap.(20) 
    Şantiye Yönetimi(9) 
    Topoğrafya(1) 
    Ulaştırma(13) 
    Yapı Elemanları(7) 
    Yapı Fiziği(29) 
    Yapı İşletmesi(21) 
    Yapı Makinaları(2) 
    Yapı Malzemesi(33) 
    Yapı Statiği(2) 
    Zemin Mekaniği(12) 

    BİLGİ
     Toplam Makale Sayısı:337
    Sayfa 0.0407 sn.'de yüklendi...


    SPONSOR FİRMALAR :    Firma Rehberi - İnşaat Firmaları - Alışveriş -